– Sprinkleranlegg i flere boliger og næringsbygg, kan spare samfunnet for enorme summer

Videoen i dette innlegget er produsert av Blink Marked.

Oppstår det brann i en større bygning med sprinkleranlegg som umiddelbart slukker brannen, kan du være back in business samme dag. Det forteller daglig leder i Brann & Sprinklerteknikk, Tore Solberg. – Får brannen utvikle seg derimot, kan skadene bli så store at det kan ta flere år før du er tilbake i drift. Dette kan selvfølgelig få store konsekvenser for virksomheten.

15 minutter utenfor Bergen sentrum, holder Brann & Sprinklerteknikk til i Godvik. En bedrift som spesialiserer seg på brannslukkingssystemer, hovedsakelig sprinkleranlegg, til næringsbygg, sykehus, private boliger og hoteller.

Selskapet startet i 2002 og har siden den gang installert brannslukkingssystemer på flere store prosjekter som f.eks. Haakonsvern, Hotel Norge, Opus X og Rolls-Royce Marine. Solberg kan i tillegg fortelle at bedriften leverer sprinkleranlegg til private boliger med jevne mellomrom.

Vi har vært kunde hos Vangdal Regnskap i veldig mange år og vi stortrives med samarbeidet.

- Sprinkleranlegg i flere boliger og næringsbygg, kan spare samfunnet for enorme summer 1

Brann & Sprinklerteknikk AS ble etablert i 2002 av Tore Solberg. I 2006 flyttet selskapet til lokaler i Godvik og i 2014 inngikk de samarbeid med Vangdal Regnskap. 

Vangdalkunde på 5. året

Brann & Sprinklerteknikk AS har vært kunde hos Vangdal Regnskap siden 2014. – Vi har en veldig fin balanse og arbeidsfordeling. Vi gjør noe selv og Vangdal Regnskap gjør resten. Vi er veldig fornøyde med samarbeidet, sier Solberg.

Også Erika Selnes Asbølmo synes samarbeidet mellom Vangdal Regnskap og bedriften går sømløst. – Sender man mail for eksempel, svarer de med én gang, det er aldri noen problemer med Vangdal.

Vangdal Regnskap traff med hensyn til programvaren vi ønsket å bruke og de tjenestene de kunne tilby. Vangdal gjør slik at jeg kan fokusere på det jeg er god på.

Erika Selnes fra Brann & Sprinklerteknikk AS
Erika Selnes Asbølmo jobber bl.a. med inngående regnskap og fakturahåndtering i Brann & Sprinklerteknikk AS.

Tryggere og besparende med sprinkleranlegg

Solberg mener at Norge kommer til å spare enorme summer de neste 10-15 årene ved at flere næringsbygg og privatboliger er utstyrt med sprinkleranlegg.

– Ja, man risikerer vannskader som kan koste et par hundre tusen kroner. Men får en brann herje fritt i et leilighetskompleks for eksempel, kan det fort forekomme skader for 10-15 millioner kroner, understreker Solberg.

Det er dessuten mye tryggere. Med et sprinkleranlegg kan menneskene i bygningen eller boligen konsentrere seg om å evakuere, og ikke om å slukke brannen.

Driver du bedrift og ønsker tilbud fra Vangdal Regnskap? Benytt kontaktskjema nedenfor og du hører fra oss.

41 700 700