Vi gratulerer Sæthre Steinindustri AS med 100 år

Sæthre Steinindustri AS - 100 år
Foto: Sæthre Stenindustri AS
Mye skjer på 100 år og en bedrift skal være over gjennomsnittet tilpasningsdyktig for å overleve så lenge. Vår kjære kunde, Sæthre Steinindustri AS, fyller 100 år. De har gått fra å starte med lite kapital og sykle til Møre for å hente råblokker til å være en suksessfull leverandør av gravsteiner, benkeplater og naturstein til hage, hus og bygg. Hva mener de selv er årsaken til suksess og hva er den største endringen som har skjedd på 100 år? 

Vær ekspert på et område

Sæthre Stenindustri AS leverer gravsteiner, benkeplater og naturstein til hage, hus og bygg. Bedriften feirer 100 år i år og forteller oss hva de selv mener er grunnen til suksess.

 

– En grunn til vår suksess er nok at vi har vært flinke til å spesialisere oss. Ingen kan alt, så man må heller bli eksperter på et område. Før hadde vi mange lokale konkurrenter, men i dag er vi markedsledende på Vestlandet. Hovedgrunnen til dette er at flere av konkurrentene våre begynte med andre produkter, dermed mistet spisskompetansen innen stein. Vi har vært flink til å holde oss til kun ekte naturstein, og kan derfor gjøre jobber som få andre i Norge kan, sier daglig leder, Filip Sæthre.

 

Suksess med begrenset kapital

Å starte en suksessfull bedrift med begrenset kapital er ikke umulig. Mange starter en bedrift med begrenset kapital og må jobbe hardt for å skape omsetning. Dette er ikke så ulikt fra hvordan det var for 100 år siden. Harald Sæthre sr. startet opp i 1920 når han var ferdig med læretiden innenfor steinfaget. Med en lav startkapital og utfordringer med å anskaffe stein til produksjon ble det en lengre vei å sykle.

 

– Jeg syntes det er litt artig at min oldefar syklet til Møre for å kjøpe råblokker. Stein er tungt, så den gikk med båten, mens oldefar måtte sykle hjem igjen til Bergen. Vi har holdt på her på Danmarksplass i 100 år, mens fabrikken i Arna ble bygget på 60-tallet, sier daglig leder, Filip Sæthre.

Navnet er viktigere enn salg

Navnet og omdømmet til en bedrift har stor betydning. Jungeltelegrafen er en god og gammeldags taktikk innen markedsføring, som baserer seg på at gode opplevelser sprer seg til venner og bekjente. På denne måten få andre lyst til å anskaffe seg samme produkt eller tjeneste fra samme leverandør. En misfornøyd kunde kan derimot spre seg til omkring ti andre og gjøre at bedriften mister ansikt. Dette er noe daglig leder i Sæthre Steinindustri AS trekker frem som et eksempel på suksess.

– Det har også alltid vært viktig for oss å tenke langsiktig. For eksempel så er et godt navn viktigere enn å tjene penger på en enkelt jobb, sier daglig leder, Filip Sæthre.

 

Les også:  Trenger du hjelp med markedsføring? Ta kontakt med markedsavdelingen vår.

Den største endringen på 100 år

Det er naturlig at endringer skjer i løpet av 100 år i en bedrift. Selv om det på samme måte som før kan være utfordrende med lav kapital, så er det spesielt en faktor som gjør det lettere for bedriftene innen bransjen i dag og det er å effektivisere oppgavene med godt verktøy.

 

– Før var alt håndarbeid, men i dag har vi mye mer maskiner. For eksempel en enkel ting som å løfte en stein opp til en sag. Før var det store muskler som gjaldt, i dag er det vakuumløftere som gjør jobben. Slike maskiner har effektivisert driften, sier daglig leder, Filip Sæthre.

Feirer med salg

Sæthre Steinindustri AS feirer 100 årsjubileet med gode tilbud på en rekke produkter. Selv om de holder til i Bergen, så kan de gi gode priser i hele Norge ved litt større kvantum. Se tilbudene her.

 

Stolt samarbeidspartner

Vi i Vangdal Regnskap er stolt over å ha Sæthre Stenindustri AS som kunde og gleder oss til mange flere år med samarbeid.

– Vi er så glad i regnskaps damen vår, Trude! Hun er alltid kjekk å ha innom. Generelt har Vangdal virket som et proft regnskapsbyrå, og vi er meget fornøyd med forholdet vi har til de, sier Sæthre.

 

Les også: Er du nysgjerrig på våre regnskapstjenester? Les mer om hva vi tilbyr her.

Vi gratulerer Sæthre Steinindustri AS med 100 år 1

Ønsker du å komme i kontakt med oss?

Kontakt oss på e-post eller telefon.

41 700 700

Related Posts