Vanary | Følelsen av å stå på scenen er euforisk!

Andre jobber i Vangdal og spiller i bandet Vanary

På dagtid er han fulltidsansatt som økonomikonsulent i Vangdal Regnskap. På kveldstid er han bandmedlem og bassist i singel-aktuelle Vanary. Møt vår kollega, André Pettersen.

Vanary med singelslipp 

Bandet har sin opprinnelse fra studietiden på NHH, men ble formelt startet i 2018. Vanary skriver musikk som de selv assosierer med britpop. Den rykende ferske låten “Free Bird” som ble sluppet fredag 28. juni faller også innenfor sistnevnte sjanger.

– Free Bird er en positiv up-tempo sommerlåt som reflekterer rundt det å forholde seg til dem man er glad i, samtidig som man forfølger sine drømmer og mål, forklarer Pettersen.

Låten er spillelistet på flere radiostasjoner i Norge og er andre singel mot Vanarys debutalbum som slippes i slutten av 2019.

 

20 000 avspillinger på Spotify

Bandet har opplevd økt oppmerksomhet det siste halve året og har per juni 2019 cirka 20 000 avspillinger på Spotify.

– Vi merker særlig at mengden på bandøvinger, spillejobber og promotering har tatt seg opp. Det er veldig gøy, forteller Pettersen.

Om fem år ser han for seg å stå på scenen i et fullsatt Wembley.

– Eller i et øvingslokale i Bergen, legger han til lattermildt.

Mye er opp til tilfeldighetene. Uavhengig av plassering beskriver Pettersen følelsene av å stå på scenen som “euforisk”.

– Det er lite som kan måle seg med følelsen av å spille foran et publikum som virkelig liker det du driver med.

Her er Vanary avbildet på konsert. Fra venstre: Simen Wallace, Martin Lie Hauge, Andreas Lie Hauge og André Pettersen. Bilde tatt av: Runa Andersen
Vanary i sitt rette element. Fra venstre: Simen Wallace, Martin Lie Hauge, Andreas Lie Hauge og André Pettersen.
Bilde tatt av: Runa Andersen

Vi er en skikkelig god kameratgjeng som prøver å spre positive vibber både på og av scenen. Det synes jeg er helt kanon å være med på.

Konserter og travle tider i møte 

Vanary går en travel tid i møte, og neste konsert finner sted allerede denne uken.

– Vi spiller på Blygeharry i Stavanger den 06. juli. Tirsdag 02. juli var vi også å høre på radio 102 Haugesund, forteller Pettersen.

Vangdal er stolt over å ha en så musikalsk og kreativ kollega på laget, og ønsker både André og resten av bandmedlemmene i Vanary masse lykke til videre.

Vi heier på dere!