Åpnet nettbutikk og butikk på rekordtid – “Vangdal har vært en uunnværlig støttespiller”

I 2015 drev de garasjesalg for venner og kjente – i dag selger de interiør og møbler til kunder over hele landet.

Interiørbutikken 2Villa ble startet høsten 2015 og drives i dag av Toril og datteren Mona. Butikken har sett stor vekst og de skiller seg ut ved å ta inn unike varer med et robust preg fra hele verden. De var blant annet nylig på tur til India for å importere antikkskatter. I dag driver mor- og datterteamet både nettbutikken 2Villa.no og butikk på Os.

Åpnet nettbutikk og butikk på rekordtid - "Vangdal har vært en uunnværlig støttespiller" 1
Hvordan endte dere med å starte interiørbutikk?

– Jeg har alltid hatt en stor interesse for interiør og møbler og har lenge gått rundt med en gründerspire i magen. Det var når jeg var på besøk til familie i Brønnøysund at jeg virkelig fikk inspirasjon til å starte butikken. Familien vi besøkte hadde fått en flott betonglykt i gave som jeg likte veldig godt. Jeg endte dermed med å få alle opplysninger om leverandøren av giver.

– Derifra utviklet ideen seg veldig fort. Vi startet med garasjesalg på Drange i 2015 der vi solgte litt til venner og familie. Etter kort tid fant vi ut at vi ville starte nettbutikk. 2Villa.no ble lansert i april 2016 og kort tid etter fant vi lokaler til leie på Os. Butikken vår ble åpnet i november 2016.

Åpnet nettbutikk og butikk på rekordtid - "Vangdal har vært en uunnværlig støttespiller" 2
Lys i en vanskelig tid

Toril er en travel dame, og i tillegg til å jobbe med 2Villa er hun intensivsykepleier 70% og hjelper mannen Atle på kontoret til bedriften hans 20%. Hun valgte å trappe ned i jobben som sykepleier for tre år siden, da Toril, Atle og hele familien gikk gjennom en veldig vanskelig tid.

– Når vi mistet sønnen vår Tomas ble det veldig vanskelig for meg å jobbe så mye på intensivavdelingen. Jeg fant derfor ut at jeg hadde lyst til å jobbe med noe annet i tillegg til å være sykepleier – 2Villa ble et perfekt avbrekk.

Mer arbeid enn forventet

Da vi spurte Toril om råd til andre som vil starte nettbutikk svarte hun at det er viktig å vite hvor mye arbeid som kreves.

– Mange tror at det å starte nettbutikk er enkelt, men det krever mye arbeid og kunnskap. Å få på plass en fin nettbutikk og laste inn varene er bare en liten del av jobben. Det er ikke noen vits i å ha en flott nettside når ingen ser den!

Heldigvis har Toril datteren Mona med på laget – hun har blant annet bygget opp bedriftens sosiale media profiler. Dette sier Toril har vært veldig viktig.

– Instagram og Facebook sidene våre sender mye trafikk, både til nettsiden og butikken. Størsteparten av våre online kunder kommer faktisk fra Østlandet.

Åpnet nettbutikk og butikk på rekordtid - "Vangdal har vært en uunnværlig støttespiller" 3
God flyt med digitale løsninger

Toril og Mona skjønte at de ikke kunne gjøre alt selv i forhold til nettbutikken. De hadde behov for noen som kunne hjelpe de få på plass en robust butikk, samt digitale løsninger som gjorde at flyten mellom nettbutikk og regnskap ble automatisert. Her har de fått hjelp av samarbeidspartneren til Vangdal, Uni Micro.

– En av de største fordelene med å ta i bruk digitale løsninger er at informasjonen flyter enkelt fra nettbutikken til fakturasentralen og blir automatisk lagret i regnskapet vårt. Dette gjør samarbeidet med regnskapsfører både enkelt og effektivt og vi sparer mye tid som kan brukes på utviklingen av butikken.

Samarbeidspartner i snart 10 år

Toril og mannen Atle har lang fartstid hos Vangdal Regnskap og har vært kunder hos oss siden 2008. Mannen til Toril, Atle Skåtøy er også bedriftseier og driver byggmesterfirmaet Byggmester Skåtøy. Det var her samarbeidet med Vangdal startet.

– Vangdal Regnskap har vært en solid samarbeidspartner og rådgiver ved endringer vi har gått gjennom i Byggmester Skåtøy. Når vi bestemte oss for å starte opp 2Villa var regnskapsføreren vår både positiv og ga oss mange gode råd. Jeg og Atle er veldig takknemlig – uten Vangdal hadde vi aldri komt i mål.

Interessert i å høre hvordan Vangdal Regnskap kan hjelpe din bedrift? Vi kan blant annet hjelpe med regnskap, lønnstjenester, rådgivning, starte as, og mye mer. Kontakt oss, så setter vi deg i kontakt med en av våre flinke regnskapsførere og rådgivere.